Sztrájkok...

2008.12.14. 16:28

Most már tényleg elég legyen. Kirúgni mindet… Sztrájkolnak a repülőtéren, sztrájkolnak a MÁV-nál, sztrájkolni fognak a BKV-nél. Miért is?

A MALÉV-nál a földi kiszolgálok baszakodnak, mert nagyobb béremelést kérnek mint amit ki tud fizetni a cég. A gond az, hogy többet akarnak mint amit elbír a munkáltató. Tessék tudomásul venni, hogy esnek vissza a bevételek és nincs több pénz. Becsülettel kell dolgozni és akkor esetleg nem esik vissza annyira a forgalom és meg tud maradni a munkahelyük.

A MÁV-nál azért sztrájkolnak, mert a MÁV-start privatizációjából egy buznyákot sem kaptak az ott dolgozók. Meg himi-humi béremelést kérnek. De kik is? Hát azok az emberek akik kopogtatják a kocsik alját, meg a kallerek. Már elnézést de talán kúrvára be kéne zárni egy csomó kihasználatlan vonalat, amin naponta megy 4 vonat összesen 100 utassal, de a vonal fenntartása 50 embert igényel, meg egy csomó eszköz, meg egy csomó rezsiköltség.

Szóval az alapvéleményem az, hogy a köz pénzéből így is adnak ki eleget baromságokra. A MÁV start meg az államé volt és nem a dolgozóké, ha az államé volt akkor mindenkié és nem csak a kocsi ellenőröké. Szóval Abból a pénzből mindenkinek kell adni, vagy kúrvára senkinek.

BKV… Ez megint csak érdekes dolog, mert benne van a nevében, hogy Budapesti, tehát a probléma megoldása Budapest városra tartozik. A kérdésem az, hogy a vidéki közlekedési vállalatok miért tudnak megfelelően gazdálkodni, és miért nem sztrájkolnak?

Tehát, ha Budapestre tartozik, akkor miért az államnak kellene az általuk generált pénzügyi problémát megoldani? Emeljék a jegyárakat, vagy szüntessék meg a vonalakat, vagy csökkentsék az adminisztrációt. De ne az én pénzemet adják oda, mert engem ez már kúrvára kezd bosszantani, hogy ezek miatt a vízfejek miatt fizetek, mint a kisangyal. Ha meg nem megy egy cég, akkor menjen tönkre, majd megveszi az eszközöket valaki és csinál valamit.

Az államnak meg fel kéne fogni, hogy nem támogatni kell, hanem hagyni, hogy az alkalmatlanok eltűnjenek a süllyesztőben. A versenyszférában így működik. Nem segíti meg az állam, hanem elvesz és ha nem tudod kitermelni azt ami az államnak jár, akkor tönkre mész, elviszik a házat is a fejed fölül…

Elég lesz a szocializmusból. De lassan elég ebből a fene-nagy demokráciából is…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr2822518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj ur 2009.01.08. 23:28:03

Ja a MÁV-osok meg teljesen idióták, olyan pénzt követelnek ami nem az övék.
süti beállítások módosítása