15 év múlva

2007.08.15. 12:22

Néha elgondolkodom, hogy mi lesz 15 év múlva, ha kifogy a föld a fosszilis energiahordozókból. Mi lesz a földel, amikor az OPEC országok 300 %-al megemelik az olaj árát. Tudom, hogy sokan most azt mondják, hogy akkor rátérünk a bio-üzemanyagokra, de jelezném, hogy már most is problémát okoz a föld lakosságának élelmiszerrel való ellátása és az a tendencia, ahogy globalizálódunk, csak azt hozza magával, hogy előbb utóbb mindenkinek enni akarunk majd adni. Hiszen a vállalatoknak az lesz a céljuk, hogy minél több ember tudja megvásárolni a portékákat és a vásárlási feladatokra csak jól táplát egyedek alkalmasak.  Na, azért nem aggódok, hogy az emberiségnek ez problémát okozna, mert az ember egy nagyon találékony élőlény. Igazából aggódni sem aggódok, csak játszok a lehetséges alternatívákkal.

Közlekedés:
A mostani formájában lévő közlekedési morál meg fog szűnni, mert drága lesz az üzemanyag és a szállítást a nagy települések között gazdag magánvállalatok fogják végezni. Olyan mágnes vasút jellegű eszközzel aminek viszonylag kicsi az energiafelhasználása, de nagyon magas a kiépítési költsége. A repülés szinte teljesen megszűnik és ismét visszatérünk a tengeri hajózásra vitorlákkal, csak egy kicsit modernebb és gigantikusabb formában, mint az 1700-as években volt. A településeken belül az egyéni közlekedésben a fő eszköz a kerékpár lesz. A tömegközlekedés megmarad, de szintén a kötött pályás alacsony energiafelhasználású eszközök lesznek túlsúlyban.

Társadalom:
A kis falvak emiatt elnéptelenednek és a helyükön naperőművek és gigantikus gabonatáblák lesznek. A városok mérete megnövekszik és a benne levő közlekedés az emberi, vagy állati erővel hajtott eszközökre fog korlátozódni. Az élelmiszer előállítása a városok közvetlen közelében lesz. Ott lesznek zöldség és állatfarmok, de a távolságuk a várostól nem lesz nagyobb 20 km-nél, mert azokhoz még el lehet jutni kerékpárral. Egy kicsit olyanná vállnak mintha bolyvárosok lennének.  

Tudomány:
A tudományos élet minden erejével azon lesz, hogy új, olcsó és biztonságos energiahordozókat hozzanak létre, mert az olajsejkek kezében lesz az energia a továbbiakban is. Ugyanis Ők felismerik és tudják, hogy az olaj nem tart örökké és az irányításuk alatt levő területeken óriási naperőműveket építenek az olajpénzekből és ezen megtermelt energiákat fogják értékesíteni.      

Most csak ennyi jutott, hirtelen eszembe…


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása