Szorgalom

2008.05.05. 12:48

Sokáig nem írtam, mert egyszerűen fortyog bennem az elégedetlenség és nem a saját életemmel kapcsolatban, hanem azért mert nem értem az embereket. Nem értem, hogy mi akadályozza meg az egész magyar társadalmat az összeomlástól. A gazdaságról meg nem is kívánok beszélni. Az embereket nem értem…

Etetik ezt a hydrát amit magyar államnak hívnak, én is etetem, mert ismerem a kötelességeimet, de vannak egyáltalán jogaim… Jogom van e véleményt alkotni arról, hogy egy kicsit sokba kerül nekem a magyar állam és a magyar állam által fenn tartott szociális jóléti világ? A jóléti sajnos nem nekem, mert én több állásban dolgozok azért, hogy megkeressem azt a fizetést, amit másoknak csak úgy kiszórnak a semmiért. Ezen kellene egy kicsit változtatni, de csak halkan merem megjegyezni, mert én kicsi és kevés vagyok a véleményem nyilvánításához, meg aztán ki tudja, akár még el is ítélhetnek ezen írásomért, hiszen ha kitekerjük a mondanivalóját, akár úszitónak is lehet nézni és úgy járok mint egy másik blogger. Halkan szeretném azt is megjegyezni, hogy vannak megoldások és utak aminek a végigjárása bizony javít az életen. Nem egy példa van rá, akár a környező országokban is. Rá lehetne lépni az útra, de valahogy nem akarnak rálépni országunk irányítói.

A furcsa nekem az, hogy a parlamnetben levő nagy pártok egyike sem akar rálépni erre az útra. Hiszen az nagyon komoly számú szavazásra jogosult egyénnek lépne rá a tyúkszemére és nem is beszélve a rokonokról, barátokról akik mind a tejfölös köcsög körül ólálkodnak.

Tudom, hogy ez szociálpolitika és a szavazók több mint 80%-át haragítanák magukra, ha meglépnék azt, hogy rendet tegyenek. És elenyésző az a 20%-akinek a javára válna, de kérem pont az a maradék 20%-akinek a munkája tartja el a maradék 80%-ot. Nem gondolják, hogy el kellene kezdeni ezt kommunikálni. Jelezni a 3 millió nyugdíjasnak, hogy a gyermeke és az unokájától lesz elvéve az amit neki 13.havi nyugdíjként adnak oda. Vagy nem kellene tudatosítani azzal az egyetemistával, hogy ami neki most ingyen van, az ha befejezte az iskolát nagyon sokba lesz neki, hiszen attól kezdve ő is fizetni fogja más gyerekek tanulását és nem fogja érteni, hogy bruttó 270000 Huf fizetésből ami elsőre még soknak is tűnhet hogy kerül a kezébe csak 152000 és még ebből is lejön 20%...

Az emberek gondolkodásával van a baj. Azoknak a köztisztviselő és közalkalmazott embereknek a gondolkodásával akiknek nem számít, hogy mit mennyért szereznek be irodaszer címen, akik 10x-esen túl tervezik a költségvetést, mert tudják, hogy lesz rá alkalom a saját bérét is kiegészíteni ezzel azzal. De miért nem tenné, hiszen ezt látta mindig. Azt tanulta, hogy ami közös az, az ővé, pláne ha még hatalma is van felette. Ők a hivatalnokok és állami vezetők, ők azok, akik úgy hívnak bennünket, hogy polgár és nem úgy hogy ügyfél.

Ők azok akik hatalmat gyakorolnak és nem alázatot. A jó szakember gyorsan megtanulja, hogy a munkáját csak alázattal és rengeteg szorgalommal tudja tökélyre fejleszteni, de itt az alázat és a szorgalom hiányzik.

Az egész társadalomból hiányzik.   


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása