Sebészi pontosságról…

2010.07.06. 07:45

Ezidáig nem alkottam véleményt, a 2 héttel ezelőtti torrentrazziáról, mert nem éreztem azt, hogy kikristályosodott e a teljesen a véleményem.

A lényeg, hoyg nem túl régen lefoglalt a rendőrség sok sok számítógépet, amiken feltételezésük szerint illegális tartalmak, vagy azok terjesztését elősegítő rendszerek voltak.
Az hogy a jog erre mit mond, engem nem nagyon érdekel, mert a jog úgy sem az igazság, hanem a saját oldalán áll minden esetben.
Engem az érdekel, hogy a jogvédők és a hatóságok által sikeresnek minősített akciónak mi a következménye. Az, hogy minden site lassanként feléledt. Csak most már nem lesz egyszerű lekapcsolni őket, hiszen ezek nagyrésze már nem esik a Magyar hatóságok rendelkezési területe alá, sőt azon sem lennék meglepődve, ha nem egy már az európai jogrendszer területe alá sem esne. A hydra tipikus esete áll fent, egy fejet levágnak 2-3 nő helyére és még erősebbek is lesznek.
Óriási hibát követtek el, a torrentsiteok lekapcsolásával, mert most már nem fogják ilyen egyszerűen lekapcsolni őket. Az etető szervereket pedig még jobban eldugják, még több proxy mögé kerülnek, amik pendrive-ról boot-olnak. Nem azt mondom, hogy lehetetlen lesz most már a munkájuk. Azt mondom nagyon nehéz.
Mivel jártak volna jobban? Azzl, hogy most egyszerre lefoglaltak 50-100 gépet, de gyakorlatilag 2 hét alatt újraindulnak, vagy azzal, hogy a torrentoldalakon gyűjtik az infót a nagysebességű seedszerverekről, amelyeken ténylegesen bizonyítható jogvédett tartalom van és azokat csendesen egyesével kiszedegetik.
A warez, a torrentezés nem nyíltsisakos küzdelem. Az őket üldözőknek sem a szabad nyíltsisakos megoldást alkalmazni. Sajnos ezt a dolgot nagy mohóságukban elfelejtették, ígytehát most van egy rakat vas náluk, amivel egyszer csak kezdeni kell valamit, de a célt ezzel nem érték el.
Egyébként meg mi a cél?
Az, hogy a művészek, készítők megkapják az alkotásukért a pénzt. Az viszont nem cél szerintem sem, hogy monstre kiadóvállalatokat tartsanak el.
Két dolog. Az egyik, hogy tessék minőségit készíteni, hogy egy albumról mondjuk legyen 2 hallgatható szám ne csak egy. A másik és lassan terjed ez a vonal, tessék letölthetővé tenni a saját anyagaikat mondjuk MP3-ban és a lossless anyagokat pedig lehessen megvásárolni.
Sokszor gondolkodtam el azon, hogy kell e nekem letölteni anyagokat?
ÉS rájöttem, hogy az a legnagyobb gond, hogy nincsenek fent a filmek mondjuk a megjelenés pillanatában egy video streming, egy legális videószolgáltató oldalon, persze jó minőségben. Ahova elő lehet fizetni valami épeszű havidíjért. Az épeszűt hangsúlyoznám, hiszen itt is elszaladhat alattuk a ló. Minek tároljak valamit amit csak egyszer vagy max kétszer akarok megnézni. Viszont azt szeretném a megjelenés pillanatában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr132132532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása