Kis országok

2008.09.01. 08:49

 Van kicsiny országunknak egy olyan politikusa, aki csak akkor nem nyeri meg a következő választást, ha módszeresen saját magával baszik ki. Tudom, hogy dúrva a kifejezés,de ez fedi a valóságot. Viktor pedig hozzálátott. Ír egy levelet. Vadidegeneknek. Hogy ő mennyire elítéli azt, hogy 2 kis, Grúzia szerint hozzá, ámde a két kis terület szerint autonóm, külön ország ténylegesen külön váljon. Oroszország csak védte a polgári érdekeket és megelőzött egy humanitárius katasztrófát. Ezt mondták legalábbis és ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem. És rendben is van így, ha a kis országok jobban képesek a párbeszédre, mintha nagyok lennének és egybe lennének zárva, akkor mi értelme egyben tartani.

Én azt soha nem értettem, hogy ha egy területen élők 100 százaléka akar valamit és a terültet 100 százaléka az Ő tulajdonukban van akkor miért nem csinálhatnak amit akarnak. Tegyük fel, hogy élek egy kis faluban, ahol az odaköltözésemkor élt még rajtam kívül 5 család, meg van 50 üres ház. Én az üres házakat megveszem és a hozzájuk tartozó földeket is, majd lassan kihal a maradék 5 család is és felvásárolom a maradék területet és ingatlant. Ezután gyakorlatilag rendelkezem egy legalább Monaco méretű területtel. Nahmost akkor nem kiálthatom ki a függetlenségemet? Sajnos nem. De miért nem? Ezt valaki elmondhatná nekem.

Visszatérve az eredeti elgondoláshoz.

Mit is tettek az Oroszok ezzel két kis állammal? Azt, amit Az EU Koszovóval. Egyszerűen megvédték és kikényszerítik a függetlenségüket. Csak van egy Óriási különbség… Az EU úgy ugrál, hogy nem önfenntartó, legalábbis az energetikát tekintve. Oroszország meg az…

Nah most az a gond, hogy Viktor elfelejtette, hogy mi volt az álláspontja egyszer már hasonló helyzetben. Ezzel megint azt bizonyítja számomra, hogy következetlen és nem jó vezető, de ettől még meg fogják újra választani, csak lesz majd megint 4 év amikor ugyanaz fog történni mint most. Semmi….


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása