Egy kicsit az árvízről…

2010.06.08. 15:40

Kérek mindenkit, hogy ne egyből megkövezzen e sorok olvasása során, hanem először gondolja végig azt amit itt leírok.

Nagyon sajnálok mindenkit aki mindent megtett annak érdekében, hogy elkerülje, de mégis elöntötte a víz a házát és az élőhelye lakhatatlanná vált.
De…
Egyik televíziós riportműsorban feltettek egy kérdést a kitelepítetteknek, hogy mi lesz ezután? Volt e biztosítás a házon? A válaszok 99%-a az volt, hogy nincs pénzem, nem volt biztosításom és most majd az ég alatt kell majd aludnom. Illetve az, hogy senki nem segített nekik. Ezen kívűl az egész ország, a parlament és mindenki azon van, hogy meg kell segíteni mindenkit, és majd az állam segít az újjáépítésben.
Tehát ismét mástól várják a gondjaik megoldását azok akik elenyésző biztosítási összeget is sajnáltak a házukra.
Néztem a riportműsort és nem értettem. Miért kell az én adómból mások összedőlt házait megjavítani. Nekem ki kell fizetnem az adót és emiatt nem tudom befejezni a lakásomat. Viszont abból az adóból meg felépítenek majd egy csomó házat olyanoknak, akik havi 3000 forintot sajnáltak egy biztosításra és még ezt a minimumot sem tették meg az öngondoskodásuk érdekében.
Fizessenek a biztosítók, fizessük ki a gátak helyreállítását, de ne fizessük már ki mások rom házának felújítását, amit már réges-régen meg kellett volna tegyenek.
És igen, aki nem gondoskodott magáról, az ne várja már, hogy mások majd gondoskodnak róluk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr242065898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása