NA ez a debasz...

2009.08.30. 08:43

A SZIN-t az az a szegedi ifjúsági napok fesztivált az utolsó este csak éjfélig engedélyezték, mondván túl hangos és erre sok-sok lakossági bejelentés is érkezett. A Főjegyző kapcsoltatta ki a zenét. A SZIN az első este kibasz hangos volt, ezt el kell ismerni, de kit érdekel, hiszen 1 évben 1x van SZIN. A többi este nem volt olyan hangos, bár a nyugdíjas belvárosba betonozott vén rohadékok másképp élhették meg, hiszen őket csak a Tisza választotta el a koncertektől.

Azt hiszem ez a pár sor már jelzi, hogy mi a véleményem, de azért kifejteném jobban.

Egy város akkor él, ha sok a fiatal, van egyetem, van folyó és van nekik sok program, márpedig Szeged emiatt egy élő modern városnak számít kishazánkban. Néhány rokonom Nagykanizsán lakik és ott ha van is valami kis falat program, akkor az emberek nem mennek el rá.

Én Szegeden élő fazon vagyok és nem túl fiatal már, jó nem is öreg, de a disco-k helyett már inkább kocsmákba szeretek beülni a haverokkal, aztán hulla részegen hazaporoszkálni. Ez valószínűleg a korral jár. Viszont a SZIN-re elmenetem volna, ha engedte volna az időm, pénzem, energiám.

A SZIN egy fesztivál, ahol lehet egy csomó mindent csinálni és ennek körítésére hívnak zenekarokat, hogy nyomják a háttér-vokált. Ha meg olyan zenekar lép fel ami érdekel akkor megnézi az ember állva, billegve, vagy akár tombolva a színpad előtt. A többi időt meg sörözéssel, kajálással, meg röhögéssel tölti a magamfajta nyárspolgár a haverok társaságában. Napközben mit csinálnak a fesztiválozók? Fürdenek a medencében, játszanak és a többség meg őket nézi, egyszerűen örülnek, annak  hogy szabadon élhetnek.

De mik a félreértések és miért nem szeretik őket bizonyos körök?

A SZIN évről évre egyre sikeresebb és ennek nem az az oka, hogy milyen szuper bandák vannak tömegével elhívva, hanem a hely jellegzetessége. A szegedi partfürdő adja meg a helynek a bukéját. Viszont Magyarországon a sikert úgy mérik, hogy mennyien irigyek rá és mennyi ember akarja magáénak tudni. A SZIN nagy lett és most már sokan komolypénzt látnak, láthatnak benne. Nekem azt tanítottak még a suliban 100 éve, hogy minden cselekedet mögött gazdasági érdekeket keressek. Tehát az egyik ilyen oka a gazdasági sikersségre való irígység.

Továbbá, sokszor azzal jönnek az okosok, hogy mennyi bevételt hoznak ezek a fesztiválok a településeknek, ahol tartják. Lehet, hogy hoznak egy elenyésző adóbevételt, de szerintem a fesztiválokon működő vendéglátósok már régen kitalálták, hogyan kell adófizetést elkerülni. Tehát azok is irigyek akik nem tudtak korlátlan mennyiségben sört mérni.

Hisztériázhat a politikai ellenzék, hiszen a SZIN nem az ő gyermeke és Szegeden az ellenzéknek nagyon szava nincs. A Polgármester úgy beette magát ide, mint Kósa Debrecenben.  Tehát nekik is érdekük, hogy valami kis balhé árán halassák a hangjukat.

Utolsóként pedig szeretném megemlíteni a számomra legvalószínűbb csoportot, akit hívjunk egyszerűen unatkozó, belvárosba bebetonozott, 150 négyzetméteres körfolyosós lakásban egyedül élő idős hölgyeknek.

Mint minden városban Szegeden is az igazán öregek a „legbelvárosibb” lakásokban élnek, mert nekik ezt kiosztotta a párt, mert a 10 éve meghalt férjük valami pártfunkci volt, és emiatt ő már ebben a lakásban fog meghalni. Az hogy képtelen takarítani és hogy az egész ház a nyugdíjass öregszaggal van tele, őt nem zavarja, mert nem érzi. A szeme sem jó már, de a füle… Az remekül működik. Na és őket rohadtul zavarja a zaj, meg hogy jól érzik magukat az emberek. Persze a piás, drogos fiatalok látványa is különösen zavarja őket. Különösen éjjel 1-2 között zavarja őket amikor az a sok tébolyult fiatal hazafele tart a szállására. Csak azt kérdezném meg, hogy mi lófaszt keres a nyanya olyankor az utcán? Vagy az elhúzott függöny mögül látja és az háborítja fel? Mindegy…

Van ötletem a megoldásra, hogy ilyen többé ne történjen, hacsak ez a kis cirkusz nem véglegesíti a SZIN-telenséget.

Minden évben mielőtt meg nem kezdődik a szervezése a következő évi fesztiválnak egy szegedi népszavazást kell tartani a kérdésről. Mindegy, hogy hogyan kerül megfogalmazásra Szeretné e, ha idén megrendezésre kerülne a SZIN? Vagy, - Zavarná e ha idén is megrendezésre kerülne a SZIN. Ez a demokrácia. Az egyszerű többség akarata érvényesül és kész. Ilyenekért lehet szavazást kiírni….

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása