Érdekes ez a magyar politika napjainkban. Van egy nagy párt, aki remekül beásta magát a politikai és gazdasági életbe, de önmagában kissebségben van és van egy kis, sőt törpe párt, aki nélkül nem tud boldogulni. Amiatt, hogy a nagypárt boldogulni tudjon mindent megtett a törpe pártnak, amit kért. Ez a kis törpepárt egyszerűen mindenhova befurakodott, miközben mást mondtak, mint amit tettek. Az lett a vége, hogy az ország legzsírosabb állásai az övék lettek. A sok mellébeszélést követően nagyon megfogyatkoztak a támogatóik és mostanra gyakorlatilag, már nincs támogatója, csak egy maréknyi ember, akik rajta tartják újukat az ország ütőerén.

Mi is történik most konkrétan, az hogy 17 politikus botot dugott a kerékpár küllői közé ezzel megállították az országot a lehetséges kilábalásban. Mindezt azért, hogy még legyen egy évük a zsíros állásokban, mert azt már tudják, ha most választások lennének, ők bizony kiesnének és soha többet nem is kerülnek a zsírosbödön közelébe. Nekik minden perc számít, hiszen még most kell azt megteremteniük, hogy el tudjanak menni az országból, és jól el tudjanak bújni. A másik égető dolog számukra, az, hogy nem így készültek. Egyszerűen még nem takarították el a nyomaikat. Jelenleg még meg lehetne őket büntetni, de ha most hozzákezdenek a wc tisztára mosásához, akkor 1 év alatt tükörfényesre pucolnák.

Nélkülük viszont nem maradhatnak a mostani vezérek sem a helyükön, hiszen azonnal lenne törvényes módja a parlament feloszlatásának. Viszont olyannyira egybefonódtak már, hogy gyakorlatilag egyek Ők

Persze arra fogják, hogy egy előrehozott választás, hónapokat vinne el az ország életéből és ha most kezdik meg a válságkezelést akkor nem kellenek hónapok, hanem 1-2 hét múlva, már lehet gyógyítani a magyar gazdaságot. Csak ilyenkor azt kérdezném meg a mélyen tisztelt politikus uraktól, hogy mi a francot csináltak 7 évig?

Megméretődtek és könnyűnek találtattak. Lehet menni balra el. Arról meg nem is beszélve, hogy a  választók három éve megválasztottak egy programot és a egy miniszterelnököt. Most meg néhány ember azt mondja, hogy nem érdekel a választók véleménye és kicserélem a miniszterelnököt, csak mert az előző nem vált be. Ha ki akarják cserélni a miniszterelnököt, akkor tessék ismét a választókhoz fordulni és megkérdezni őket, hogy ki vezesse az országot. Persze isten ments, hogy a másik nagypárt sohasem dolgozó egyedei közül kerüljön ki az új miniszterelnök, de az igazságos és törvényes megoldás akkor is egy új választás kiírása lenne.

Arról meg nem is beszélve, hogy az igazán nagy változtatásokhoz az egész parlament támogatása szükséges, márpedig az ebben az esetben nem lesz meg és ezáltal nem egy-két hetet veszít az ország, vagy egy-két hónapot, hanem egy komplett évet.

Az a gond, hogy ha egy az emberek által nem támogatott és nem törvényesen megválasztott miniszterelnök van a trónon, akkor azt lehet mondani, hogy egy bűnöző irányít, hiszen nem törvényes és legitim választások végeredménye ő, hanem különböző mutyik és háttér-megállapodások termése lett. Ha pedig egy törvényen kívüli irányít, és én nem tartom be a parancsait, akkor én már becsületesnek számítok? Csak, mert én nem fogom egy törvényen-kívüli rendeleteit és parancsait vakon követni.

Most miért nincsenek tüntetések, most miért nem mennek i az emberek az utcára és követelik az igazukat? Követelik azt, hogy szavazhassanak a saját életükről, hiszen becsapták őket és a demokrácia törvényeit félresöpörve, őket megkerülve, ismét irányítani próbálják őket?

Azért mennek csak tüntetni, mert valaki igazat mondott?  Most kellene igazán tüntetni, hiszen kiderült, hogy egyik sem mondott igazat és a vezetésben van hazugság. Most miért nem tüntet az egész ország???? Senki nem érti mi folyik itt? Senkinek sem számít, hogy egy törvénytelenül megválasztott ember fogja a törvényt képviselni? Milyen törvény és ország az ilyen?

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj ur 2009.04.07. 16:57:23

A miniszterelnököt tudtommal még mindig nem választják... :-)

Én is az előrehozott választásokban reménykedtem, de sajnos megvan a jogalap arra, hogy tovább csinálják a bohócságaikat.

Az utcára vonulással kapcsolatban meg szerintem többen unják már a balhét a semmiért, mint ahányan bíznak abban hogy az utcára vonulva bármi is változni fog.
süti beállítások módosítása