Fűnyírás

2007.07.01. 11:03

Olyan munkát végeztem amire idáig úgy gondoltam, hogy én ilyen munkát akarok végezni és rájöttem, hogy nem tetszik. Mióta a számítógépek építésével és azokra programok készítésével, majd ezek felügyeletével vagyok munka szinten elfoglalva, azóta álmodozok olyan melóról, ami kavics egyszerű. Na most a héten megkaptam.

Egy jó barátom vállalkozó és kiesett egy-két ember a heti rohanásból. Ezt velem hétfő este, szinte félvállról közölte. Én meg belesétáltam a csapdába… Sajnálatból mondtam neki, hogy ha nagyon kell, akkor szívesen beugrok egy-két napra, mert most én annyira nem szakadok meg a melótól. Azonnal kapva- kapott a felajánlásomon és kapásból mondta, hogy mikor menjek, majd még jót röhögött is, hogy pont ilyen nyaralásra van szükségem.

A feladat az volt, hogy be kell ülni egy teherjárgányba és az előfizetők számára kaját kell kihordani. Én is úgy gondoltam, hogy nekem az jó lesz, hiszen tavaly meg egyik rokonomnál véstem a betont, pihenésféleképpen.

Másnap reggel megjelentem a teherjárgány mellett és vittem én oda életemnek párját is, hiszen Ő legalább ismeri Szegedet én meg utcaszinten nem.

Ezután kisebb szervezési problémák legyőzése árán a teherautó kormányánál találtam magam és mellettem a 29 éves bombázó helyett egy 77 éves ember foglalat helyett. Azt mondták, nekem csak vezetnem kell. Az öreg mondta, hogy merre és hova menjek, hol parkoljak.

Csak oda vihettem fel a kaját ahol már a kedves megrendelők fizetési kötelezettségüknek eleget tettek, mert ugye én nem tudok összeszorozni 7* 500 Ft.-ot.  Viszont le a kalappal, ha én 77 évesen ilyen dinamikus leszek, esküszöm valami nagyon vicceset fogok csinálni.

Eltelt a nap és én olyan fáradt lettem attól, hogy nem kell gondolkodni, hogy aludnom kellett utána, pedig a vezetés mennyisége meglehetősen elenyésző volt, legalábbis távolság szinten. Egyszerűen értehetetlen volt, hogy mitől fáradtam el.

Nem való nekem az egyszerű munka, nem lelelem benne a helyem.       


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

six 2007.07.04. 09:53:10

Ha kötelező jelleggel, a megélhetés miatt dolgozol, abban mindig lesznek hullámvölgyek. Ha mondjuk milliárdos lennék és vennék egy kis műhelyt és Skoda 105-ösöket lakatolnék, akkor mindig megtehetném hogy megunom és hagyom az egészet és elmegyek vitorlázni, vagy felveszek egy embert hogy fejezze be mert nekem most nincs kedvem.

Szóval a munka is csak akkor élvezet, ha saját örömödre végzed. Szerintem az informatika neked pont ilyen, különben nem tanultad volna ki magadtól ezt a szakmát. Úgyhogy várd meg a következő hullámot, vinni fog tovább... addig meg fasztuggya. Nekem már két hete hullámvölgyem van, most már kezd belőle elegem lenni... :-)
süti beállítások módosítása