„Elégedettség”

2007.07.04. 10:41

Rájöttem, hogy én örök elégedetlen vagyok. Most ezt abból szűrtem le, hogy nem tudok szívből örülni annak az örömteli eseménynek, hogy az APEH revizorok 3-5 havi fizetésüknek megfelelő prémiumot kaptak és ez Őket boldoggá teszi.

Én valahogy nem vagyok boldog emiatt, mert nem értem, hogy nekem miért azért kell dolgoznom, hogy az amúgy sem szimpatikus társaság családja jobban éljen. Nincs is családjuk, mert ezek nem is emberek, mert ha azok volnának, keresnének valami tisztességes munkát és beállnának közénk az egyszerű dolgozók közé.  Ha emberek volnának, nem venné be a gyomruk, hogy nekik a más emberek által megteremtett javakat kell elkobozniuk és mindezt a törvényesség pokrócába burkolózva. Nem vagyok irigy azokra a milliomosokra, vagy milliárdosokra, aki tisztességes, vagy félig tisztességes módszerekkel szedték össze a pénzüket, mert ők dolgoztak, vagy dolgoztattak érte, de sajnálom a pénzt azoktól akik nem dolgoznak meg érte. Ők az APEH ellenőrei.

Egyszerűen már azt sem értem, hogy fizetést miért kapnak, arról meg már végkép fogalmam sincs, hogy prémiumot mivel érdemelték ki. Most mondhatnák a visszafogottabbak, hogy azért mert többletet teljesítettek. Szerintem meg elvégezték a számukra kijelölt feladatot.

Azt azért nem értem, hogy következetes államigazgatás mellett ezt miért kellett, ezt az összeget miért nem iskola, óvoda, vagy korház felújításra költötték? Ők nem azért vannak, hogy az állam számára beszedessék a lét? Akkor ez most hogy van?

Én ennek az országnak a polgára vagyok és az általam megválasztott képviselők elfogadtak egy költségvetést amiben le van írva petákról-petákta, hogy milyen kiadások lesznek idén. Ezek szerint ez benne volt a költségvetésben? Mert 100 milliós tételek benne vannak, ez meg jóval 100 milla fölött van. Akkor tudták ezt már előre, hogy kapnak kis zsebpénzt??

Vagy nem volt benne a költségvetésben? Akkor meg milyen alapon osztják szét maguk között az ország pénzét a mi megkérdezésünk nélkül? Ez a takarékos állam?

Ez itt minden csak nem takarékosság… Ez itt egy bürokratikus állam, ahol a dolgozók azért vannak, hogy eltartsák az ingyenélőket és sajnos nem a hivatalnokok vannak a dolgozókért.

 

És én mikor kaphatok 3-5 havi prémiumot???????       

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr7111377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six · http://www.sixweb.hu 2007.07.13. 09:08:53

Hihi, ahhoz el kéne menned fulltime alkalmazottnak... így legfeljebb magadnak adhatsz 3-5 havi prémiumot, ami nem túl nagy kaland, lévén egyik zsebedből átteszed a másikba.

A lényeg hogy ne sírjon a szád, legalább szabadúszó vagy! Ez a Te prémiumod.
süti beállítások módosítása