Nah erre kíváncsi leszek

2008.01.24. 11:26

Hurrá, lesz népszavazás… Mégpedig a semmiről, illetve olyan dologról aminek semmi értelme már, mert teljesen megváltoztak a körülmények.

Mire is gondolok?

 

A kérdések:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"

A válaszok : NEM-NEM-NEM

És most meghasad az agyam, de sajnos ez így van…

Ugyanis minden kérdésben olyan „szolgáltatásra” kérdeznek rá ami egyáltalán nem a közös teherviselésről szól, hanem teljesen egyedileg igénybe vehető ellátásról illetve iskoláról.

Azt már régebben kimondtam, hogy nem értek egyet azzal, hogy én fizessem az iskoláját a vadidegen milliomos kisfiának. Azt az igényemet is hangsúlyoztam, hogy én nem fogom fizetni a kissebségi, munkát nem vállaló, ámde roppant szapora népeknek az orvosi ellátását sem, különös tekintettel arra, hogy őket eleve több jog illet meg mint engem.  

Viszont most másik oldalról kell megközelíteni ezt a kérdést.

Mégpedig arról, hogy ezeket a népszavazási kérdésekben szereplő juttatásokat már kapják az iskolák és az egészségügyi intézmények. Mi lesz akkor, ha a népszavazáskor azt mondják IGEN-IGEN-IGEN.

Az iskolák plusz bevétele, hogyan kerül finanszírozásra, vagy a háziorvosok miből fogják pótolni a vizitdíj kiesése után bevételeiket?

Annak nagyon nem örülnék, ha ez is megint a közösből menne…

Márpedig onnan fog… A jó öreg konvergencia programot meg tartani kell, az meg EU előírás. Tehát plusz források nincsenek a rendszerben. A kifizetnivalók miatt megint az én és a hozzám hasonló vállalkozók vérét fogják jobban szívni.

Ebből már elegem van.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen szinten következetlenek a politikusok, egyszerűen nem hiszem el, hogy nagy tömegeket megmozgató emberek ezt nem fogják fel.

Ráadásul az orvosok már szeretik a vizitdíjból származó plusz bevételt. Ha eltörlik akkor meg a visszaállításáért fognak tüntetni?

Érdekes lesz figyelni, hogy mikor és kik fognak hisztizni…

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr13309788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

six · http://www.sixweb.hu 2008.02.01. 09:32:21

Három dolog:

1. Fizetni senki nem szeret
2. Most mindenkinek fizetni kell
3. Ha igenekkel szavaznak, akkor csak a bérből és fizetésből élőknek kell majd fizetni. Meg amúgy is, jó az, amit megszoktunk már 50 éve.

Ettől függetlenül ne add fel.
süti beállítások módosítása