Az út lefoglaláskor azt az információt olvastuk, hogy a hajón nincs semmiféle pénzesíthető fizetőeszköz, hanem csak az úgynevezett cruise card van, aminek az egyenlegét bakkártyával vagy előre befizetett készpénzzel lehet szinten tartani. A valóságban ez a következőképpen néz ki.

A hajóra való bejelentkezéskor minden utas kap egy szép kis fehér-kék mágneskártyát, ami kabinkulcsként, személyi azonosítóként és fizetőeszközként funkcionál. A kártyán még az is rajta van, hogy melyik mentőcsónak van kiosztva az utas számára, vagy melyik étterem, melyik asztalánál kell és mikor kell a vacsorát elköltenie. Szóval elég multifunkciós ez a kártya, mert még görög határőrök is elfogadták személyi okmányként.

Három alternatíva van az egyenleg töltésére. Az első az, ha az embernek van a hajótársaság által elfogadott bank-hitel kártyája és azt a beszálláskor regisztrálják, majd az út végén beterhelik vele a kártyát. Ez a legkényelmesebb megoldás, de mi nem szerettük ezt. A második megoldás az, hogy a beszálláskor kérnek 200 EUR-t aportnak. Ezzel az egyenleggel feltöltik a kártyát, ha elfogy a pénz róla akkor lehet pótolni. A harmadik, hogy odaadják a kártyát és megy a hitelben a fogyasztás, majd, ha elér a kedves utas egy limitet nálunk ez 300 EUR volt, akkor udvariasan felkérik, hogy egyenlítse ki.

Az egyenleget készpénzzel minden nap 5 és fél 8 között lehet egyenlíteni egy erre meghatározott pultnál. Az utazás végén itt is adják vissza a pénzt. Mert igen, ha vége az útnak akkor nullára futtatják az egyenleget, ha a kártyán van pénz, akkor visszaadják, ha tartozás van, akkor meg be kell fizetni.

Visszatérve a fizetésre, mindig, amikor az utas vesz vagy rendel valamit akkor elkérik ezt a kártyát és ráterhelik a vásárolt árú értékét. Ez remek megoldás az ő szempontjukból, mert a személyzetet nem kell folyamatosan ellenőrizni, nincs lopás a szobákból és az utas is könnyebben költ, úgy hogy nincs semmilyen épeszű korlát.

A lényeg, hogy nem kell izgulni, mert mindig van hitele az embernek. Majd a hajó személyzete jelzi, hogy ha fizetni kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr37729502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása