Eljött az ideje egy komoly fordulatra ebben az országban, mert nagyok a problémák és minden egyes nap még üt is rajta egyet.

Baj van pénzügyekkel, ezáltal baj van a gazdasággal. Baj van politikusokkal, emiatt baj van az emberekkel. Baj van itt mindennel. Aki olvasgatta olykor eme oldalakat, az nagyon jól ismerheti álláspontomat. Mindig is kicsit lázadó, de az etikai normákat betartva fogalmaztam a véleményem és most is így teszek.

Szeretném ha ebben az országban végre a politikusok először az adófizetők érdekeit néznék. Szem előtt tartanák, hogy azok a fontos emberek a termelnek és adót fizetnek. Az ő biztonságuk a legfontosabb, mert attól lesz nekik jólétük és attól lesz a többieknek állásuk, munkájuk. Az a pénzt, amit a hozzám hasonlóak befizetnek, az alapja annak, hogy működjenek a kórházak, iskolák. Ez az alapja annak, hogy a rendőrség pénzt kapjon és igen, ez az alapja annak, hogy szociális segély címszóval támogatásokat fizessenek. Igen itt egy kicsit fordítani kell a dolgokon.

Az adófizető polgárok az elsők és meg kell állapítani, hogy mi az épeszű adóteher ami miatt megéri dolgoznia, munkahelyeket létrehozni. Ebből kiszámítható, hogy a magyar államnak miből kell gazdálkodnia. Aztán köztisztségekben prioritásokat felállítani. Kik vannak az első helyen? Rendőrség, Tűzoltóság, Mentők. Nem a katasztrófavédelem, mert az egy mondvacsinált cucc, mert ha felborul egy savat szállító autó, akkor úgyis a tűzoltó fog kimenni és semlegesíteni, míg katasztrófavédő meg csak beáll a kamerák elé és nyilatkozik egyet.  Aztán jönnek a kórházak egészségügyi intézetek. De itt sem ám ész nélkül, az ápolót és az orvost fizessük csak meg, de ne fizessünk utazási kedvezményt a kissebségi családoknak. Ekkor emeljük fel fejünket, hiszen osztozkodunk.

Bölcsőde, óvoda, általános iskola, középiskola… Igen ezek jönnek és pedagógusok. Nah de ezeket csak főiskolán lehet képezni. És akkor el is értünk a kötelező állami kiadások végére.

Az én álláspontom a következő. Azokat a főiskolai és egyetemi helyeket ingyenessé tenni, amelyek az egészségüggyel, vagy a neveléssel kapcsolatosak. Itt meg kellene tartani az állami támogatást nagyszámban, de a műszaki, pénzügyi szektort nem kell támogatni még egyetemi szinten sem. Osztottunk szoroztunk a sok pénzből maradt ezek után valamennyi a nyugdíjjakra. Kiadjuk azt is. Ha marad valamennyi akkor kapnak a politikusok, önkormányzatok, ha nem akkor be kell zárni őket, vagy ingyen vállalni a munkát.

Ki marad ki?

Mint jeleztem igenis fizetőssé kell tenni a műszaki, pénzügyi egyetemi-főiskolai képzést. Igenis meg kell szüntetni a családtámogatás ezen mostani formáját és egy helyen hagyni adókedvezményt. Mégpedig a nagycsaládosok szintjén, de itt sem segélyként, hanem csakis adókedvezményként, mondjuk úgy hogy akinek 1 gyereke van kap15% kedvezményt az szja-ból 2-nél 40%, 3 nál 70% és 4 gyerek fölött mondjuk nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Minden más adókedvezmény a levesbe. Megszüntetni, az EVA-t, EKHO-t és kész.

Persze ez ebben az országban csak álom marad, hiszen itt senkinek sincs vér a pucájában rendet tenni…

Rossz a megközelítés… Újra kell számolni a viszonyokat…

Kérdezzenek meg engem, hogy mennyi adót tartok ésszerűnek… El fogom mondani. Tanulni sem szégyen azoktól akik ezt jól valósították meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr8932295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása