Ejmár...

2009.07.24. 09:42

Mivel szeretné még Magyarország leminősíteni magát? A korrupcióval már sikerült. A gazdaság teljes szétverésével már sikerült. Faszfej törvényekkel is sikerült. A sportban is sikerült. Tegnap, egy focimeccsen.

Utálja ezt az országot és a benne élőket már mindenki. A közvetlen határainkon levő országok csakúgy mint a távoliak.

Egy normális világban és talán egy normális országban úgy néz ki a  sport, hogy van egy maréknyi sportoló, akik sporteljesítményük alapján megméretnek, ezt hívják versenynek, meccsnek. Az ő sportteljesítményűket kísérik figyelemmel azok akiket érdekelnek ezek az eredmények. Ők a szurkolók, drukkerek. Ezek a szurkolók, drukkerek biztatják is favoritjukat, hátha az segít. Amennyiben értenek is ahhoz a sporthoz, akkor nagyon jól tudják, hogy mennyi munka, edzés van a sportolók mögött, amire odajutottak, hogy drukkolni lehet nekik.

Éppen emiatt a versenytársakat is illik tisztelni, hiszen Ők is rettenetesen megdolgoztak azért, hogy a saját favoritunk méltó versenytársa legyen. Ebből a gondolatmenetből egyenesen következik, hogy a versenytárs szurkolóit is tiszteletben kell tartani.

Ez az én utópiám.

De mi is van most?

Nem értünk a sporthoz, mert fogalmunk nincs arról mennyi erőfeszítés van mögötte. Csak azt látjuk, hogy össze lehet csődülni egy helyre sokan és lehet hangosan kiabálni.

Lehet összeveszni másokkal és lehet balhét csinálni.

A sportteljesítményt már régen nem értékeljük, hiszen a tegnap meccs sem arról szólt, hogy A vagy B csapat jól játszott, hanem arról, hogy mennyi szar történt a meccsen.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen a magyar vendéglátás…

Ilyen… Eljönnek hozzánk egy szomszéd ország sportolói és azok szurkolói. Rendőrségi felügyelet mellett mennek be a stadionba, majd mennek haza. Nem szálnak ki a buszaikból, nem isznak 1 sört a kocsmában, vagy nem vacsoráznak meg egy étterembe.

Más épeszű országban, más épeszű sportágban miért lehet az, hogy eljön a szerb vízilabda-válogatott, majd jól leboxolják egymást a vízben a magyar vízilabda-válogatottal, aztán elmennek vacsorázni esetleg még össze is futnak ellenfeleikkel és mégsem hallunk ilyet. Abban is biztos vagyok, hogy ha valaki Magyarországra látogat, mert éppen itt van kajak-kenu világbajnokság, akkor az igen is itt vendégnek érzi magát. Nem egyszer láttunk éjszakai szórakozóhelyeken közösen mulató versenytársakat.

Szóval visszatérve a tegnapi attack-ra. Kinek az érdeke az, hogy 5-6-10 ezer potenciális vásárló, aki, ha csak egy estére is, de fogyasztana valamit, ne fogyasszon semmit?

Kinek az érdeke, hogy bárhova megyünk Európában ilyen legyen a megítélésünk?

És miért kell olyan sport, ami nem a sportról, hanem a szurkolók vandalizmusáról szól?

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj ur 2009.07.24. 13:42:12

Ezt szépen leírtad! Teljesen igaz, bár engem hidegen hagy hogy hol isznak a románok, de az, hogy erős rendőri kíséret mellett tartjuk őket, nevetséges. Össze is törtek bosszúból egy rendőrkocsit hazafelé menet. :-(

Egyébként illúzióink ne legyen azért: az osztrákok mindig is utáltak bennünket, csak valami miatt mi azt hisszük hogy ők mekkora haverok. A szlovákok mindenkit utálnak kicsinyes alacsonyabbrendűség-érzésük miatt. A románok gyűlölnek minket, mert Erdélyben még mindig magyarnak meri nevezni magát a magyar. A szlovének, horvátok leszarják, hogy hozzájuk ki megy, amíg jól fizet, bratyizni nem bratyiznak senkivel. A csehek nemkülönben. A lengyelek valami miatt kedvelnek bennünket, de "szerencsére" már ez is elmúlóban van.

De azt mondd meg, mi kit szeretünk? Senkit. Aki meg nem szeret senkit, azt nem szereti senki.

szucsjoee 2009.07.24. 13:58:18

@bagoj ur: Hát én nem is kergetek semmiféle illúziót, le is írtam, hogy mindenki utálja a magyart. Erre rá is szolgálunk kajakra. A gond az, hogy már az átlag magyarban is kissébségi komplexus kezd kialakulni. Én speciel nem utálok senkit, egyszerűen és kívülállóként nézegetem amit csinálnak. Persze zavar, hogy a külföldi kamionost nem lehet megbüntetni mikor gyakorlatilag gázelvétel nélkül kilencvennel megy keresztül Szegeden, de kb ennyi. Én azt utálom, hogy átmész horvátországba és a határőr már eleve előitéletesen kezel, mert magyar van az utleveledbe írva nemzetiség címszóval és hiába beszélsz angolul...
süti beállítások módosítása