Orvosság

2007.01.19. 17:00

Nah, megint kiakadtam. ez az ország mindig hoz valami meglepőt és mulatságost.
Most ez a korháztörvény tette be a kaput, no nem azért, mert nem kell megcsinálni, hanem mert nagyon is meg kellene.
Az viszont egyszerűen krimi, hogy az emberek ellenkeznek ellene, hiszen a magyar egészségügy pazarló nagy massza, amibe csak nyomni lehet a pénzt, de szolgáltatást nem kap érte az ember.
Én közgyógyellátásban igen régen vettem részt, mert nem volt számomra megfelelő a minősége és itt nem helyekre vonatkoznak az aggályaim, hanem a orvosok és betegek viszonyára.
Én bizony régen áttértem a fizetős orvosi ellátásra, egyszerűen magánszorgalomból. Pedig nem keresem halálra magam. Egyszerűen nem kell bemennem beteg emberek közé és emberszámba vesznek.
Természetesen várakoznom sem kell, viszont fizetni igen és mennyit is? 5000 magyar fizetőeszközt.
Mi is van benne:
-Előre egyeztetett időpont, amit be is tartanak
-Normális, a beteggel foglalkozó orvos
-15 perc vizsgálat és megfelelő felvilágosítás
Ezzel szemben a közgyógyellátásban fizetnem kell 300 forint vizitdíjat, várhatok 2-3 órát és nagyjából tesznek arra, hogy velem mi van és halál ideges leszek ettől.
Számolja csak ki mindenki, hogy 2-3 óra alatt mennyit keresne. Sokan meglepődünk, meglepődnénk. Ehhez meg még hozzávesszük az idegességet, meg azt, hogy akár elkaphatunk valami komoly betegséget is mindjárt megváltozik a gondolkodásunk. Ez egy alapkoncepció. Tételezzünk fel egy olyan modellt ahol van nekem egy választott biztosító társaságom ahova én fizetem havonta a 30 ezer forintnyi biztosításomat és ez fedez egy bizonyos orvosi szolgáltatás csomagot. Ha olyan betegségem van amit nem fedez akkor fizethetem , vagy megdöglök, de az enyémet én fizetem és nem én fizetem másét.
Mi ezzel a baj? Szerintem semmi.
Viszont ha én ezt fizetem akkor az ÁLLAM ezt nem vegye el tőlem.
Ha pedig nem akarom fizetni akkor ezt is fogadja el az állam, de én is elfogadom, hogy akkor nem jár orvosi ellátás nekem.
Ebben a szemléletben miért nem lehet csinálni??
Talán azért, mert az emberek fellázadnának? Kit érdekel? Azok fognak lázadni akik egyébként is ingyenélők.
A többi meg felfogja... Talán... Egyszer...

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr4729602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ehe 2007.02.01. 22:28:54

Bázmeg, azért van ez így, mert Te meg tudod tenni hogy magadnak gyűjtöd a pénzt orvosra, de az a Tata aki már 1990-ben is nyugdíjas volt, mi a faszt csináljon? Nekünk kell kifizetni a Tata aranyérkenőcsét és szívgyógyszerét. Az egészben a szar az lesz, hogy amikor majd mi leszünk nyugdíjasok, minket kb. az árokba fognak rúgni komposztnak, nem még majd támogatnak bennünket.
süti beállítások módosítása