Háziorvosok, Fogorvosok

2007.02.07. 09:13

Az indexen a következő mondatok jelentek meg:

"Az egészségbiztosítótól kapott támogatás megduplázását követelte 3 ezer háziorvos ";

„Az orvosnak annyit kell keresnie, hogy ne a pénzért gyógyítson”

"Egy háziorvosi praxis ma átlagosan havi 450-550 ezer forint támogatást kap az egészségbiztosítótól – mondta Éger István (az OEP hivatalos adatai szerint ez az összeg átlagosan 626 ezer forint). Ebből kellene fizetni a rezsit, az asszisztensek bérét és járulékait, az autót stb. Egy fogorvos például átlagosan havi 652 ezer forint támogatást kap, de a fentiek kifizetése után még a minimálbért sem tudná kifizetni magának"
Ide a minisztérium azt mondta, hogy gyerekek itt a vizitdíj, direkt nektek, de az nem jó, mert ki kell tölteni egy nyugtát, ami 30 másodpercig tart. És akkor már csak 14 és fél perc jutna egy betegre. Ráadásul ezek még egymást is basztatják.

"Az orvosi kamara elnöke az Index kérdésére azt mondta: havi néhány 10 ezer, legfeljebb 100 ezer forint pluszt jelent majd a vizitdíj, s ellentétet szül, hogy míg ezt a pénzt – jogosan – megkapják a gyermekorvosok, addig a háziorvosoknak 300 forintonként kell összegyűjteniük."
Tehát még azt is sajnálják, hogy a gyerekorvosoknak nem kell szedni a díjjat és azt a "Rohadék gyermekorvosok"  csak úgy megkapják az OEP-től. Na kérem ez nagyon jól példázza a Magyar mentalitást és az egészségügy helyzetét.
A "néhány tízezerről" meg csak annyit, hogy az ember bármikor megy a háziorvoshoz, mindig van előtte vagy 5 ember. Én azt mondom, hogy egy 8-12-ig tartó rendelés alatt a házorvosnál megfordul vagy 30 ember. Ebböl ha 20 fizet vizitdíjjat. Az  6000 Ft./4 óra.
Ez havi szinten szerintem 120 ezer magyar forint. Akkor meg mi a faszomat akarnak?
Sírnak mert, ki kell fizetni az aszisztens bérét és járulékait, az autót meg ilyenek.
Egy aszisztens bérterhe 200 ezer forint. Az autó havi díja, mondjuk 50 ezer, rezsi másik 50 ezer.  Ez így cakli-pakli 300 ezer a vizitdíjjal együtt marad neki még 320 ezer  HUF.  És ez nekik kevés. Melyik az a magyar dolgozó család akinek ez nem elég? Hát a háziorvosok.
Örület. Itt sírnak közben meg az ellátás olyan amilyen. Én nem akarok róluk már hallani, mert csak sírnak és nem növelik a szolgáltatásaik mínőségét.  Szakmai szinten nem fejlesztik magukat és betegkezelés helyett ilyen olyan konferenciákra járnak. Orvosok gondolkodni kellene!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gép 2007.03.02. 09:25:01

Plusz azt kifelejtetted, hogy egy háziorvos minden tevékenysége kimerül az aszpirin és a különféle beutalók felírásában. _Kurrvára_ nem értenek a szakmájukhoz, dilettáns barmok. Nyilván ez a megjegyzés nem vonatkozik a szakorvosokra; de igaz az a mondás, hogy az az orvos megy el háziorvosnak, aki semmihez sem ért vagy mindenhonnan kibaszták már.

six 2007.03.02. 09:27:59

Te nagyon ki vagy akadva az orvosokra. :-) Nagyon helyes!
süti beállítások módosítása