Sztrájkoltak a buszvezetők

2007.09.07. 16:54

Ha valami jól működik akkor nem értem, hogy miért mondott le a BKV szakszervezeti vezetője, márpedig jól működött, hiszen eredményeket értek el. Vagy van még valami is a dolgok és a médiában megjelent információk mögött? Én nem sajnálok pénzt a buszvezetőktől, bár én meglehetősen ritkán közlekedem, ezen járműfajtával, de az zavar, hogy tulajdonképpen, és főképpen a köz pénzéből vannak fizetve. Jó-jó van a BKV-nak saját bevétele is, de azért csak veszteséget termel és ezt a veszteséget a költségvetésből kell pótolni.

A költségvetés az országé és nem egy városé. Tehát én nem bánnám, ha a Budapestiek és a budapesten tömegközlekedők pénzéből lenne finanszírozva a BKV vesztesége, vagy a metró építése. Miért nem lehet figyelembe venni azt a 9 millió magyar embert, akiknek mondjuk fontosabb dolgok is vannak mint a buszvezetők fizetése, vagy a 4-es metró építése.

Visszatérve a buszvezetők sztrájkjára. Szegény buszvezetők, így sem kerestek keveset. Hazavitték, hallomásom szerint, a nettó 150e pénzt, most meg hozzásírtak még vagy 16e forintot összességében. Azzal indokolták kérelműket, melyet nyomatékosítottak egy kis zsarolással, mert  zsarolás volt amit csináltak, hogy felelősségteljes a munkájuk. Az ápolónők, vagy az általam utált pedagógusok, nem végeznek felelősségteljes munkát? Dehogynem és a törédékét keresik az egyszerű sofőröknek. Hogyan is tudják ezt elérni. Nagyon jó az érdekképviseletük és emiatt el kell ismerni őket, de csak emiatt. Ezért furcsa, hogy egy sikeres szakszervezeti vezető felmondott. Egyébként én az összes jelen pillanatban a BKV-nél dolgozó buszvezetőt kirúgnék, de nem egyszerre, hanem mondjuk fél év alatt és a helyükre reálisan gondolkodó embereket vennék fel. HA meg nem lehet felvenni olyanokat, akkor menjen csődbe… Biztos lesz valami kormány közeli vállalkozó aki meg fogja tudni vásárolni a céget és nyereségessé teszi azt.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

six · http://www.sixweb.hu 2007.10.18. 11:26:10

Készülj, nemsokára a mozdonyvezetők is sztrájkolnak! Mondjuk ők azért, mert paráznak a kirúgástól. Ettől függetlenül elég farokság fenntartani egy veszteséges vonalat azért, hogy a mozdonyvezetőnek legyen munkája...
süti beállítások módosítása