Egészségügyi procesz

2007.11.09. 09:39

Gondoltam írok egyet az egészségügyről, mert megint kapcsolatba kerültem vele.
A minap a párom este hasi görcsrohamokat kezdett produkálni. Vártunk egy kicsit hátha elmúlik, mert ugye a bélrendszerben lévő cucc folyamatos mozgásban van. Eltelt két óra és csak nem akartak szűnni a görcsök. Ekkor felkerekedtünk és elmentünk az ügyeletre. Éjfél után 10 perccel értünk oda. Becsengettünk és kicsoszogott egy álmatag nőszemély és kérdezte, hogy mi a panasz. A Párom elmondta mi a panasza, hangsúlyozom én az egész történet alatt meg sem szólattam, csak a párommal beszéltem, mert az én kommunikációs stílusom ilyen helyzetben, nem éppen a csöndes beletörődő. A középkorból éppen csak kivénhedt nőszemély egyből azzal kezdet, hogy miért csak most jöttünk, hiszen ez már fájt korábban is. Lehetett hallani a hangján, hogy utálja, hogy dolgoznia kell és nem alhat.

Minek megy az ilyen éjszakára dolgozni? Ráadásul még bunkón is beszélt.

Minősítés: Éjszakai ügyelet orvos asszisztense: Elégtelen

Persze sürgősségi felár is kellett ezért a vizitdíj 1000 Huf volt. Mután prezentáltuk a kerek 1000 forintot a párom bemehetett a vizsgálatra. Megtapogatta az orvos hümmögött kicsit. Aztán mondván, hogy a hasa görcsöl a nőbetegnek ezért csakis nőgyógyászati baja lehet adott egy beutalót a Nőgyógyászati klinikára. Mível tovább küldött a vizitdíjat nem kellett leszurkolni. 

Minősítés: Éjszakai ügyelet orvosa: Elégséges /De csak azért mert kedves volt/

Éjjel fél 1 kor gyerekjáték közlekedni a városban és még parkoló díjjal sem kell parázni.

A nőgyógyászati klinikán a portás megmondta hova kell menni, ahova az útbaigazítást követve el is találtunk. A portásokra egyébként mindenhol jellemző, hogy kedvesek szívélyesek és mindent tudnak, hogy hol van. Tehát a szakmájukat kiválóan értik és különösen indokolt estben pénzt is tudnak váltani. A különösen indokolt eset az amikor már bezár a kocsma.

Minősítés: Korházi portások: Kitűnő

A vizsgáló előtt kis padok és egy szűkszavú, ámde kedves középkorú éjszakás nővér, akin látszott, hogy rettenetesen fáradt, de az is, hogy szívből csinálja azt amit csinál, már várt bennünket a folyosón. Naná, hogy várt kilométerekről hallatszott az érkezésem. Meghallgatta a panaszokat, majd felhívta az orvost és jelezte jöttünket.

Minősítés: Nőgyógyászati klinika éjszakás nővér: Kitűnő

Ebben a városban ahol élünk úgy néz ki az egészségügyi ellátási szisztéma, hogy először el kell menni az éjszakai ügyeletre, ahol igény szerint továbbítják a beteget oda, ahova ők gondolják. Ez valamilyen klinika. A klinikákon vagy van egy ambuláns szekció, azért írok szekcíót, mert ezek csak egy vagy 2 szobából állnak, vagy az ügyeletes orvos vizsgálója. Ez azért fontos, mert tulajdonképpen 1 vagy 2 orvos van benn akik egyébként is bent lennének és az vizsgálja meg a beeső delikvenseket. Ez olyankor nagyon praktikus dolog, ha nincs más elfoglaltsága, de ha valami sürgős helyzet van, akkor bizony várni kell. Nekünk most a nőklinikán szerencsénk volt, mert az orvos egy fél óra után megérkezett. Addigra a páromból minden elképzelhető csatornán, a görcsrohamok miatt, távozott minden, amit a nap folyamán táplálék gyanánt bevitt a szervezetébe.

A görcsrohamok meg olyanok, hogy fáj vagy 5 percig aztán 15 percig nyugi. Mire megjött az orvos, addigra pont elmúlt egy görcsroham és a párom nem tudta prezentálni a tüneteket. Az orvos elkezdte hülyének nézni. Ez sértés volt rám nézve is, mert miből gondolják rólam azt, hogy hajnal 1-kor viccből ülök egy nőklinika folyosóján.

Viszont alapos vizsgálatot folytatott. Még belső ultrahangot is készített. A hülye glória akkor került le rólunk amikor a párom ismét begörcsölt. Nah onnan már komolyan is vett bennünket. Az ultrahangot a szülőszoba mellett csinálták. Természetesen én nem mehettem be, de hallani hallottam, hogy mi folyik odabenn. Szégyen és gyalázat, de már azért is szégyelltem magam, hogy hallom. Úgy kiabáltak és nyögtek a vajúdó nők, hogy legszívesebben a föld alá bújtam volna, a hallgatózásom miatt. A sok vizsgálat eredményeként kiszűrésre került, hogy nem nőgyógyászati jellegű görcsökkel állnak szemben. Nem állapotos és nincs kórós elváltozás. 1000 pénz vizitdíj is leszurkolásra került. Tanácstalansága miatt továbbirányított az egyik belgyógyászati klinikára.

Minősítés: Nőgyógyászati klinika éjszakás orvos: Közepes /Mufurc volt kezdetben és engem is hülyének nézett, viszont alapos és hozzáértő/

A belklinikán azonnal behívták az egy szobából és egy vizsgálóból álló szekcióba. A szobában volt vagy 6 ágy, ebből 3 foglalt volt különböző idős és hangos emberekkel. Párom be, én meg helyet foglaltam a folyosón. Elkezdetem passziánszozni, mivel jobb dolgom nem volt. 3 kor elkövette a hibát az éjszakás nővér, aki nálam is terebélyesebb volt, hogy kijött a szekcióból. Azonnal lecsaptam rá a kérdéseimmel, melyek a párom állapotára irányultak. A hangom hallatán a doki is ott termet. A doki olyan volt mint Pásztor Szabi, csak másképpen nézet ki, aki ismeri az érti, aki meg nem ismeri, annak nem nagy baj. Elmondta, hogy:

- a vizsgálatokat elvégezték a hölgyön, a laboreredményekre várnak amik reggel 8 előtt nem lesznek meg. Most elviszik bélultrahangra és röntgenre. Azoknak az eredményei is reggelre lesznek meg. Menjek haza nyugodtan, mert reggelnél előbb nem engedik el.

A nővér még azt mondta, hogy elkísérhetem a röntgenre. Kicsivel később jött egy ember, aki tolókocsit hozott, a párom beleült és áttolták a sebészeti klinika épületébe. Ott az ügyeletes sebész megröntgenezte majd ultrahangozta. Ezután, röpke háromnegyed óra elteltével visszaszállították a belgyógyászati klinika ambulanciájára. Ott még vizsgálatok, de ekkor közölték velem azt, hogy mehetek haza, mert reggelig nem fog semmi történni, mert akkorra lesznek meg a leletek. Én haza. Alvás reggel nyolcig. A párom sms-t küldött 9 kor, hogy mehetek érte, de ne oda, ahol éjszak hagytam, hanem egy másik klinika, másik osztályára, mert időközben kiderítették, hogy nem olyan baka, van, ami hozzájuk tartozna, hanem olyan amelyik máshova. Miután odaértem, még egy órácskát vártunk az aktuális orvosra, majd elirányítottak egy másik kórház fertőző részlegébe, de úgy, hogy be kell feküdnie. 4 napos ünnep előtt ez nem vicces. Ott megállapítottak megint ezt-azt, de semmi esetre sem kívántuk az országot azzal terhelni, hogy 4 napig fizethessen a korházi ellátásért. Hazamentünk, de másnap reggel be kellett vinni kis üvegcsében végterméket, kitenyésztés céljából .

Eltelt a hétvége, itthoni ápolással. Helyzet javult. Szerdán kaptunk eredményt, meg gyógyszert. Majd szépen gyógyult lett lassan a párom.

Szerintem meggyógyult volna külső beavatkozás nélkül is, de nem mertünk kockáztatni.

Egy viszonylag hétköznapi betegség diagnosztizálása miatt a következő egészségügyi intézményekben jelentünk meg:

- Éjszakai ügyelet

- Nőgyógyászati klinika

- Belgyógyászat I. Klinika

- Sebészeti Klinika

- Belgyógyászati II. Klinika

- SzGYA. Klinika fertőző osztály  

- Háziorvos 

 
A dolog pikantériája a végén volt. A párom tényleg beteg volt, de a munkatársai kicsinálták idegileg, mert ők meg nem hitték el. Emiatt, meg majdnem az idegosztályra kellett menni

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr65223223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása