Dohányzásról

2008.09.17. 09:27

Ma hallottam, hogy sürgetik a szakértők, meg a jogvédők, meg a zöldek, meg a környezetvédők, meg az állatvédők, meg mindenki, hogy tiltsák már ki végre a nyilvános helyekről, az éttermekből és a közhivatalokból, utcáról a dohányos magamfajta igénytelen, piszkos, intoleráns egyedeket. Szuper tiltsák ki… De tényleg… Aztán én csinálok egy zárt klubbot, ahol lehet dohányozni és csak olyanok jöhetnek be akik dohányoznak és csak dohányosok dolgozhatnak. Aztán majd azért fognak ezek sírni, hogy ők oda be akarnak jönni, mert az egy nívós szórakozóhely és nekem meg van pofám diszkriminálni őket.

Ki lehet tiltani a dohányost valahonnan, de ha már egyelők vagyunk, akkor én is kitilthatok nemdohányzókat bárhonnan.

Persze értem én a bajukat, hogy ők megbetegszenek miattam. Ami akár igaz is lehet, de miért van az hogy, mindig ők kiabálnak hangosan?

Ők beszélnek arról, hogy tolerancia? A jog-,állat-,ember-,környezet-védők, a legintoleránsabb emberek a világon.

Egyszerű példa: Ha engem megtisztelnek azzal, hogy olyan helyre ülünk egy bárban ahol lehet dohányozni, akkor én megtisztelem nemdohányzó asztaltársaimat, hogy ritkán gyújtok rá és akkor lehetőleg úgy, hogy ők ne kapjanak belőle, vagy rá sem gyújtok, csak mondjuk az utcán. Elég paradox a helyzet, de így van.

Mindenben van egy alapkulturáltság. A dohányzásban is. Az alapkulturáltságot csak azok nem ismerik akik legjobban ugatnak.

Nem lenne jobb azt mondani, hogy „figyi-mán”. zárt helyen ne bagózzunk, mert vannak itt mások is, menjünk ki az utcára oszt ott szívjuk el. Egyszerűen az emberek eszére hagyatkozni és kirakni táblákat mindenhova a kocsmába, hogy rágyújthatsz itt, de akkor megölhetsz másokat, vagy rágyújthatsz a kocsma előtt a levegőn…Nem pedig megtiltani az utcán is a dohányzást…

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj ur 2008.10.01. 14:10:21

Dohányozni nem muszáj, lehet nélküle élni. Neked van eszed, lehet rá hatni, de nagyon sok ember érzéketlen másokkal szemben. Például ahol Édesanyám dolgozik, a kolléganője _nem_hajlandó_ lemondani a bagóról, és nem hajlandó kimenni sem a szobából. Azt mondja, hogy menjen ki Anyám, ha levegőt akar kapni. Mit lehet ezzel csinálni? Hiszen Anyám azzal, hogy bent ül egy szobában a dohányossal, nem veszélyeztet semmit, a dohányos meg veszélyezteti őt, ráadásul neki áll feljebb (mint ahogy neked is itt). Csináld meg a klubodat, senki azért nem fog rászokni a bagóra, hogy bejusson, és az is biztos hogy én nem fogok könyörögni, hogy beengedj, mert a bagó _egyszerűen_büdös_ és nem szeretem a szagát.

Az utcáról kitiltással én sem értek egyet, de ki a szórakozóhelyekről a bagóval!
süti beállítások módosítása