Nászutazunk – Athén

2008.10.31. 12:54

Én tulajdonképpen nem értem, hogy mit esznek az emberek Athén-on. Egy olyan nagyváros mint Budapest, csak nagyobb. Annyi talán, hogy van egy két ókori hagyományoknak megfelelő ház, meg van Olympiai stadion, meg egy rakás kő a város közepén. Aki imádja a nagyvárosokat annak jó, de nekem…

Ami a lényeg, hogy ide is reggelre ért be a hajó, azaz nem Athénba hanem Pyreusba, de úgy aki jártas a dolgokban tudja, hogy gyakorlatilag egy még ha a nevük különbözik is.

Pyreus kikötője óriási, amit meg is értek, hisz a baromi sok görög sziget ezen az úton kapcsolódik az országhoz. Viszont itt nem lehetett azt megtenni, hogy csak úgy kimegyünk a kikötőből, mert kipróbáltuk és a kikötőből kijutás gyalogosan 25 perc. Áldottuk az eszünket, hogy itt befizettünk szervezett útra. A szervezett út azt jelentette, hogy barom sok emberrel felszálltunk egy buszra, ami egy kis kitérővel felvitt az akropoliszhoz, majd ha megnéztük ugyanez a busz visszavitt a hajóhoz, Közben egy angolul beszélő idegenvezető nyomta a sódert. Az Akropolison olyan nagy volt a tömeg, hogy a tömegiszonyom is kiújult. Meg mi az hogy egy ókori építmény fel van állványozva? Nem pont az a lényeg, hogy állagmegóvás van és nem felújítás?

Vettünk ajándéktárgyakat és az idegenvezető is elvitt bennünket egy tényleg görög árút áruló ajándéktárgyashoz. Ott nem vettünk semmit, mert valahogy sokallottuk ugyanazért a termékért 2 x-es árat mint máshol.

Visszavittek a hajóhoz, de most nem ott raktak ki, ahol felszálltunk. Az idegenvezető azt mondta a kikötő főbejáratánál, hogy helóó, mi meg találjunk vissza a hajóhoz. Azaz azt láttuk, hogy hol a hajó, csak az oda vezető út volt kacifántos és hosszú.

Gyorsan megebédeltünk és úgy gondoltuk még lesz időnk kimenni a városba. Volt is, csak arra nem számítottunk, hogy fél óra egy irányba való haladással még csak el sem hagyjuk a kikötőt. Visszamentünk a hajóra, majd én a kamerával felfegyverkezve felmentem a tatra, hogy lefilmezzem a kifutást, de előtte a pizza bárból vittem a feleségemnek egy kis ellátmányt.

Természetesen valakit nem találtak emiatt a hajó 1 órás késéssel indult Korfura. Én meg fent filmezgettem a nagy semmit. Este vacsi, majd színház és alvás.

Mik a benyomásaim?

  • Athén egy nagy forgalmú város, ezért sok a dugó
  • Az Akropolis egy halom kő
  • Irtózatos a turisták tömege.
  • Soha többet nem megyek Athénba.

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr43742212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása