Az írta azindex, hogy a kormány átvállalná azon emberek 5. napi munkabérét, ahol az őket foglalkoztató vállaltok áttérnének a 4 napos munkahétre. Húúú de fasza.

Azt is mondta, hogy uniós források vannak erre elkülönítve konkrétan 20 milliárd, de azt nem mondta, hogy ez olyan pénzkeret e ami vissza nem térítendő, vagy uniós hitel. Csak annyit mond, hogy van rá 20 milliárd. Persze csinál megkötéseket is, mindenféle korlátokat amikkel szabályozza ennek a pénznek a kifizetését, de mi az értelme????

Az értelme az, hogy a még adót fizetni képes állampolgárok által befizetett pénzt még több helyre szórják szét gondolkodás nélkül.

Ha egy vállalat áttér a 4 napos munkahétre, akkor az azt jelenti, hogy a dolgozó nem lesz kirúgva, csak kevesebbet keres és kevesebbet dolgozik. Tehát alapértelmezetten nem szorul segélyre. Csakhogy az állam másképpen kalkulál. Mégpedig úgy hogy ha egy munkahelyen 20 %-al csökken a munka, akkor 20%-al nővekszik az új munkanélküliek száma.

Szerintem ez nem így van, mert akkor nem áttérnének egy rövidítette hétre, hanem alapból kirúgna 20%  munkaerőt. Ezzel, hogy a cégek csökkentik a munkahetet igazából védik az alkalmazottaikat, az utcára kerüléstől.

Amennyiben felelősen gondolkodna a politikus, akkor ezt a 20 milliárdot arra fordítaná, hogy csökkenti a munkáltató terheit ennek a 20 milliárdnak a terhére. Viszont nem gondolkodik felelősen. Emiatt azoknak akar több pénzt adni, akiket egyébként is védenek. Csak nem az állam, hanem a saját munkaadója

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szucsjoee.blog.hu/api/trackback/id/tr77921934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása