Az első hazugság Bajnaitól

2009.04.18. 11:00

Konkrétan emlékszem, hogy húsvét utáni kedden, Bajnai a marketing szövegében azt mondta, hogy pénteken el fogja mondani, a kormánya programját, miután túllesznek az első kormányülésen.

Nos… Tájékoztatok mindenkit, hogy az tegnap volt és semmi, de semmi nem hangzott el a programról. Ez az én olvasatomban  a következőt jelenti: Ezek időt húznak és alkalmatlanok az ország vezetésére. Ezenkívül kibaszottúl nincs semmilyen programjuk. Egyszerűen a kommunista barátokat akarják még egy évig a hatalom közelében tartani.

Az én szememben most már véglegesen leszerepeltek. Alkalmatlanok. Törvényes ugyan a megválasztásuk, de etikátlan. Sajnos tényleg úgy gondolom, hogy ezek csak saját magukra gondolnak és nem szempont nekik az állam helyzete.

Persze tudom, hogy mi választottuk őket meg másodszor is, de nem erre kaptak bizalmat. Nem arra, hogy tönkretegyenek mindent.

Jelenleg 2 millió 96 ezer az öregségi nyugdíjasok száma. A nyugdíjszerű juttatások száma összesen 3 millió 50 ezer. E szám önmagában is nagy, igazán ijesztővé azonban a foglalkoztatottak (3,58 milliós) számával összevetve válik.  Egy foglalkoztatottra 0,79 nyugdíjas jut, és ennek az aránynak a folyamatos rosszabbodása várható, tekintettel az egyre romló demográfiai helyzetre, az egyre csökkenő születésszámra.

Utána néztem a ksh adatbázisában, hogy a ténylegesen teljes munkaidőben foglalkoztatott adófizetők száma 2,5 millió fő, de ebből állami alkalmazott 700 e fő. A lényeg, hogy kis hazánkat 1 millió 800 ezer ember tarja el.  Ez igazán az ijesztő adat.

Visszatérve a hazugságokra. Szeretném tudni, hogy az új kormány mit akar tenni, hogy annak érdekében, hogy az én adóforintjaim, ne 8 vadidegen szájat kelljen, hogy eltartson…

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása