Tényleg nem értik…

2009.05.06. 20:10

Olvastam ma egy Tóta beírást és kiakadtam, na nem a szerzőn, vagy az íráson, mert azzal teljesen egyetértek. Amin kiakadtam az a hozzászólások. Egyszerűen nem értem, hogy miért ilyen buták a magyarok. Miért nem értik meg, hogy mindenért meg kell dolgozni és semmi sincs ingyen? Amit a MÁV-nak odaadnak azt tőlem, vagy a családomtól veszik el. Ami pénzt a tanárnak, vagy bármely más állami dolgozónak odaadnak, azt bizony nekem meg kell termelni.

Persze most nekem lehet esni, hogy mindenki megdolgozik a pénzért és mindenkinek jár a fizetése, de könyörgöm miből?! Ebben az országban a nemzeti terméket a lakosság 15%-a állítja elő. Bármerről is nézzük ennek a 15%-nak az adójából kapja a fizetését a tanár, az orvos,  a mentős, a mávos, az állami villamosipari dolgozó. Ebből a pénzből kapja a pénzét a 3 millió nyugdíjas , a munkanélküliek és a ösztöndíjat kapó egyetemista. És igen ebből a pénzből kell kifizetni a köztisztviselőket, az APEH ellenőröket.  Persze 2 és fél millióan  vagyunk főállásban és még van másfél millió nem főállású munkavállaló. És ők is adóznak, de…

Igazából a másfél millió adója tartja el a céget. Persze ez a másfél millióból sokan vállalkoznak is és ezek a vállalkozások is termelnek. Azt is tudom, hogy vannak átfedések, de akkor is….

Számoljatok már…

Annyit szabad költeni, amennyit termelnek, sőt sokkal kevesebbet. Mert a szociális háló már beszedte az utóbbi 20 évben a maga vámját.

Ezek, akik ezt ki sem tudják felfogni, elmennek tüntetni, sztrájkolni és megnehezítik annak a maroknyi embernek az életét akiktől függnek.

Gratulálok nektek. Annyi eszetek van mint egy marék lepkének…

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagoj ur 2009.05.08. 17:13:49

Azért azt ne felejtsük el, hogy a kis- és középvállalkozások mindent elcsalnak, amit csak tudnak vagy mernek, úgyhogy esetleg annak is érdemes lenne utánaszámolni, hogy ők mekkora részét adják az adóbevételnek.

A sokat szidott multik csalni nem tudnak, ezért összevonnak, áthelyeznek, kiszerveznek hogy minél kevesebb adót kelljen befizetni, de befizetnek mindent az utolsó szálig, ami jár.

Szerintem ez a pár multi simán belead annyit a közösbe, mint az összes KKV. Hangoskodás és panasz nélkül.

szucsjoee 2009.05.08. 17:23:26

Teljesen egyetértek veled, de a lényegen nem változtat. A ténylegesen értéket termelők, nem hisztiznek és nem vonulnak az utcára, a kkv-k sem. Akik az utcára vonulnak és többet akarnak, azok a nem értéket termelők, hanem a mások által megtermelt javakat használók. Az, hogy a bevételek hogyan oszlanak el a vállalkozások között, az egy másik post témája lesz
süti beállítások módosítása